Усмивки по варненските улици


IMG_6522Идеята ни за проекта „Усмивки по варненските  улици” се роди като естествено продължение на   работата   ни с децата   през последните години в посока на изследването и опознаването на историята, културата и бита на варненци през вековете. Новото предизвикателство пред екипа ни беше да намерим онези допирни точки в комуникацията между поколенията, които зареждат с положителни емоции и носят топлината на търсената и желана взаимност. Екипът, който осъществи проекта, изказва огромната си благодарност на семействата, които подкрепиха нашия ентусиазъм и показаха на децата си, че учители, родители и деца могат заедно да работят и да се забавляват.

Петко Петков

Директор

Дейности по проекта:

  • Игрите на моите родители – конкурс за изследователска дейност – събиране и обработване на материалите и издаване на книжка „Усмивки по варненските улици” с описание на детските игри от миналия век и правилата им.
  • Бит и култура през миналия век – изготвяне на минипроекти и конкурс между класовете за модата в облеклото, занаятите и забавленията на варненци.
  • Силуетът на Варна – конкурс за проекти и изпълнение на композиция, съдържаща графити във фоайетата.
  • Хепънинг „Усмивки по варненските улици”
« на 2 »